Historia

Historia

1940 perustettiin Loviisan Uusi Kirjapaino, joka sittemmin sai nimekseen Painoyhtymä Oy.

50-luvun lopussa perustivat Olavi Aaltonen ja Kyösti Koski Laakapaino Oy:n. Toiminnan osana oli Uudenmaan Sanomien kustantaminen. Laakapaino Oy on Porvoolainen kirjapaino, joka on erikoistunut laadukkaiden monivärilehtien painatukseen.

60-luvulla Laakapainoon tarvittiin lehden painatukselle lisää konekapasiteettia ja vuonna 1966 ostettiin Loviisan Uusi Kirjapaino, joka sai nimekseen Painoyhtymä Oy. 1964 olemme Suomen ensimmäinen paino, jolla on CSWO (cold-set Web Offset) kone.

70-luvulla Uudenmaan Sanomat myytiin Uusimaa Oy:lle ja tämän seurauksena Olavi Aaltonen jatkoi Laakapaino Oy:n toimintaa Porvoossa, erillisenä yrityksenä. Painoyhtymä Oy jatkoi toimintaa Loviisassa. Jo 70-luvulla Painoyhtymä Oy on kansainvälinen yritys ja yhtiön viennin osuus on runsas.

2.4.1983 Painoyhtymän perustaja ja toimitusjohtaja Kyösti Koski menehtyi. Kyöstin poika Kim Koski vain 20-vuotiaana päättäväisenä ja rohkeana päätti jatkaa isänsä jalanjälkiä.

”Oli kyllä tuuri, että olin nuori
enkä tiennyt kuinka paljon työtä on
odotettavissa”, sanoo Kim Koski nauraen,
vuonna 1983 kun hän ja hänen äitinsä
päättivät jatkaa yritystä eteenpäin.

1984 yritys toimi Loviisassa kolmessa eri toimipisteessä ja samana vuonna toiminta keskitettiin yhteen ostettuun kiinteistöön Seppäläntielle Loviisaan.

90-luvulla Suomen vaipuessa taantumaan lähti painon vientituotanto voimakkaaseen kasvuun. Kasvua tuettaessa lähdettiin pääpainokonetta uusimaan kysyntää vastaavaksi. Kokonaan uusi painokone hankittiin Chicagosta siten, että tämä otettiin tuotantoon vuonna 1993. Jatkuneen kasvun myötä tarpeet lisääntyivät ja konetta laajennettiin vuonna 1994. Erityisesti Venäjän ja Baltian myötä painamistaennakoivan valmistamisen osaamista kasvatettiin ostamalla tähän erikoistunut yritys Helsingistä vuonna 1994.

4-väripainatus tuli edellytykseksi vuonna 1996, jolloin kone rakennutetiin ns. tornikoneeksi.

Edelleen nopeaa kasvua tukien ja arkkipaino toiminnan kapasiteettiä lisäten ostettiin Hufvudstadsbladet:in kirjapaino Loviisasta vuonna 1996.

00-luvulla yli sadan vuoden historian omaava Loviisalainen arkkipaino Östra Nylands Tryckeri Ab – Itä Uudenmaan Paino Oy sulautettiin osaksi Painoyhtymää. Tämän ansiosta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme monipuolisia painatuspalveluita.

Vuonna 2005 ympyrä sulkeutui ja Laakapaino Oy:n toiminta ostettiin Painoyhtymä Oy:lle ja täydentää näin painatuspalveluiden valikoimaa.
Östra Nylands Tryckeri Ab – Itä Uudenmaan Paino Oy ja Laakapaino Oy:n nimi esiintyy edelleen aputoiminiminä markkinoinnissa ja myynnissä.

2006 Painoyhtymä Oy siirsi toimintansa Porvooseen Teollisuustielle, jossa toiminta jatkuu edelleen. Samana vuonna Laakapaino Oy siirtyi saman katon alle.

”Erikoistuminen sekä järkevä
verkostautuminen
ovat tärkeitä toimintavaltteja
graafisella alalla.
Erityisesti vientipainotteisten
yritysten on
pystyttävä vastaamaan niin valuuttojen
kuin markkinoiden antamiin uusiin haasteisiin
lujalla ammattitaidollaan ja erikoistumisellaan,”
sanoo toimitusjohtaja Kim Koski.

Nykyhetki – Yritys jatkaa edelleen vahvana perheomistuksessa ja on vahvasti mukana niin viennin kuin kotimaan markkinoilla. Olemme pysyneet ajan hermoilla ja näin pystymme tarjoamaan asiakkaille tämän päivän tarpeeisiin sopivaa palvelua.

Uskomme painetun sanan voimaan.