Aineisto

Aineisto

Aineisto-ohjeet

Tältä sivulta löydät tarpeellisen ohjeistuksen toimivan painoaineiston toimittamiseen. Mikäli tarvitset apua, lisätietoja tai kohtaat ongelmatilanteen voit olla suoraan yhteydessä prepress-osastoomme 019 517 170 tai material@painoyhtyma.fi.

Aineiston toimittaminen

Suosittelemme aineiston toimittamista PDF-muodossa. Tuotantojärjestelmämme pohjautuu PDF-tiedonsiirtoon.

Aineiston siirto onnistuu FTP-yhteydellä. Tätä varten tarvitset FTP-osoitteemme, käyttäjätunnuksen, sekä salasanan, jonka vastaanotatte yhteyshenkilöltänne. Tarvittaessa avaamme myös oman asiakaskohtaisen aineistokansion. Aineiston lähetettyä on hyvä ilmoittaa tästä esim. sähköpostitse, jotta voimme tarkistaa aineiston. Asiakas tai repro hyväksyy sivut, josta ne siirtyvät edelleen painoon. Mikäli siirrätte aineistoa sähköpostin liitetiedostona saa tiedoston maksimikoko olla 50 Mt.

Jos aineistonne kuitenkin toimitetaan avoimena tiedostona on erityisen tärkeää, että tiedostokohtaiset kuvalinkit ja fontit ovat liitettyinä ja että näiden moitteeton linkitys on varmistettu. Toivomme avoimien tiedostojen osalta taittomallivedoksia jotka voi lähettää esim. postitse painoon. Avustamme mielellämme aineistotyöskentelyssänne.

Kuvat

Valmistustekniikkamme tukee korkealaatuista lopputulosta ja on hyvä huomioida, että kuvilla on riittävä resoluutio ja CMYK-muoto.

Leikkuuvarat

Sivutyöskentelyssä on syytä huomioida tarvittavat leikkuuvarat. Leikkuuvarat tarvitaan aineistossa kun sivun jokin elementti (esim. kuva tai väripohja) on painopinnan reunassa ja on huomioitu ns. leikkaukseen. Arkkipainotyössä huomioitava leikkuuvara on 3 mm ja rotaatiotöissä 5 mm. Aineistossa leikkuuvarojen huomioimisen myötä vältetään lopullisessa tuotteessa reunojen yli näkyvät painamattomat alueet.

Värien määrittely

Nelivärityö on määriteltävä prosessiväreiksi (CMYK). Kun aineistovalmistuksessa käytetään PMS-värejä neliväritöissä on taitto-ohjelmassa valittava nämä prosessiväreiksi. PMS- eli Pantone värikartta on tarkoitettu yksittäisten lisävärien, eli ns. spottivärien määrittelyyn.