Painoyhtymä


Aineisto
Toimittaminen
Lataamo

Aineistojen toimittaminen

Aineistojen luovuttaminen
Suosittelemme aineiston luovuttamista linjasiirtona, FTP-yhteydellä. FTP (File Transfer Protocol) on tiedonsiirtotapa, jolla tiedostoja voi siirtää Internetin kautta. Tätä varten asiakas tarvitsee FTP-osoitteemme, käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tarvittaessa avaamme myös oman asiakaskohtaisen aineistokansion. Aineiston lähetettyä on hyvä ilmoittaa tästä esim. sähköpostitse jotta voimme tarkistaa aineiston.

Mikäli siirrätte aineistoa sähköpostin liitetiedostona saa tiedoston maksimikoko olla 50 Mt

Pyydämme ilmoittamaan esim. sähköpostin välityksellä kun tiedostonne on toimitettu. Aineistosiirron perustaksi on myös hyvä tarkentaa mikä on aineiston ohjelmistoperusta sekä työympäristö (Mac tai Windows). Tarvittavat osoitteet, käyttäjätunnukset sekä salasanat ohjeistamme yhteydenoton myötä.

Tuetut mediat
Vastaanotamme myös aineistoa perinteisillä medioilla kuten mm. CD-ROM, DVD ja IoMega Jaz 1-2GB. Mikäli käytössänne on jokin muu tallennusmedia emme usko sen tuottavan ongelmia. Pyydämme ottamaan yhteyttä ja tarkastamaan toimivuuden sekä mahdollisesti tarvittavan lisäohjeistuksen.

Aineistojen ja tiedostojen siirtomäärä on jatkuvassa kasvussa. Helpottaaksemme ja varmistaaksemme työtämme on syytä kohdentaa toimitettu aineisto. Kohdentaminen on erityisen tärkeää silloin kun aineistoa toimitetaan osakokonaisuuksina. Pyydämme ystävällisesti tiedottamaan, aineistoperustan lisäksi, mihin julkaisuun tai työhön aineisto kohdistuu.

Mikäli toimitettava aineisto halutaan pakata suosittelemme Mac-ympäristössä Stuffit- ja Windows-ympäristössä Zip-pakkausmuotoa.
PDF-muodossa valmistettua aineistoa ei tarvitse pakata, sillä PDF on itsessään pakattu tiedostoformaatti.